Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Ακούω την αγάπη
και δεν ακούω τις σκέψεις μου...
ΤΡΥΠΕΣ

Μ΄αρέσει να μου δίνουν δώρα !
Ν΄ανοίγω τις σακούλες, να ξεδιπλώνω τις κορδέλλες, να σκίζω το χαρτί συσκευασίας, πόσο μ΄αρέσει ! Δεν είμαι πια παιδί, αλλά το έχω ανάγκη.
Δεν τους καταλαβαίνω όλους αυτούς τους μίζερους, γραφιάδες, κουλτουριάρηδες, ξενέρωτους, μισάνθρωπους, παπάδες, χωροφύλακες, που ασκούνε κριτική στον Αη Βασίλη. Κάθε χρόνο τον σταυρώνουνε, καρφώνουνε καρφιά στο φέρετρό του, αλλά σε πείσμα τους θ΄αναστηθεί από το πνεύμα της γιορτής που είναι η γεναιοδωρία.
Αν δεν πιστεύεις στον Άγιο, πως να πάρεις δώρο ?
Μ΄αρέσει να μου δίνουν δώρα
Μ΄αρέσει να με σκέφτονται
Μ΄αρέσει να μ΄αγαπάνε
Εύχομαι να σας αγαπήσουν τρελά
Χρόνια Πολλά

17 σχόλια:

SUN W KNIGHT είπε...

Φίλε μου κι εμένα μ' αρέσει να με αγαπούν. Θα ήθελα όμως να με αγαπούν χωρίς ν' απαιτούν κι εγώ να τους αγαπώ. Γιατί αυτό δεν είναι αγάπη, είναι συναλλαγή...

Mar Mak είπε...

Αχ !

Περαστικός είπε...

Πράγματι, το να μπορείς να δέχεσαι δώρα με αληθινή ευχαρίστηση, όταν σου τα προσφέρουν χωρίς να τα απαιτείς, δείχνει πραγματικά καθαρή καρδιά και ειλικρινή φιλία. Το να δέχεσαι με ειλικρινή χαρά είναι τόσο σημαντικό όσο και το να προσφέρεις. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές πρέπει να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε αυτούς που μας προσφέρουν δώρα ή προσπαθούν φορτικά να μας κάνουν να τα δεχθούμε. Πολλές φορές το δώρο συνοδεύεται από σιωπηρές απαιτήσεις και προσδοκίες ανταλλαγμάτων. Σου προσφέρουν κάτι ή προσπαθούν να σε κάνουν να δεχθείς να σου προσφέρουν κάτι που για εσένα μπορεί να είναι ανεπιθύμητο για να σου πάρουν κάτι που εσύ μπορεί να θεωρείς πολύτιμο, ίσως λίγη ελευθερία σου. Από την άλλη μεριά, το να κάνεις δώρα και να αρνείσαι να δεχθείς σημαίνει ίσως ότι θέλεις να ασκήσεις εξουσία πάνω στους άλλους. Ένα μικρό, έξυπνο δώρο, σημαίνει ότι ο άλλος σου αφιέρωσε ίσως λίγα χρήματα, αλλά πολλή σκέψη και καρδιά, ένα ακριβό, αλλά τυπικό δώρο, σημαίνει ίσως ότι ο άλλος θέλει να σου υποδείξει τη «θέση σου» ή να σε υποτάξει. Η έννοια του δώρου είναι σύνθετη και σε ορισμένες κοινωνίες ή ορισμένους χώρους διέπεται από κανόνες. Το ανεπιθύμητο δώρο το νοιώθω σαν μια μπάλα μολύβι.

Φίλε SWK, το θέμα είναι ξεκινάς από το να υποβάλεις σε εξέταση τη δική σου στάση, το να ΘΕΛΕΙΣ να σε αγαπούν χωρίς να αγαπάς, είναι επιθυμία να εξουσιάζεις. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε κάποιο ξέφωτο, κάποιοι μας συντροφεύουν στο ταξίδι και μας βοηθούν λίγο ή πολύ, ίσως διότι βλέπουν σε εμάς ένα κομμάτι του εαυτού τους. Και το λίγο και το πολύ πρέπει να το εκτιμούμε, αλλά και το καθόλου να το σεβόμαστε, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Άλλοι, μας αντιστρατεύονται και μας πολεμούν και θέλουν να μας κρατήσουν στο σκοτάδι. Αυτό είναι όλο.

Περαστικός είπε...

Να μην παραλείψω, εύχομαι για αυτές τις μέρες χαρούμενα δώρα σε όλους.

Surrealist είπε...

Ότι επιθυμείς να έρθει! Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη, καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

κι εγω λατρευω να παιρνω δωρα!σα παιδακι κανω οταν καποιος μου φερει δωρο!πεταω ενα χαμογελο μεχρι τ'αυτια!...και μη μου ταξει καποιος δωρο...καθε φορα που θα τον βλεπω θα κοιταω τα χερια του και τις τσεπες του!δεν εχω κολλημα με τα ακριβα δωρα...και μια καρφιτσα σε χαρτι περιτυλιγματος θα τη δεχθω ευχαριστα.απλα δεν αντιλαμβανομαι το κλισε του να δινεις δωρα στανταρ χριστουγεννα και πρωτοχρονια.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά!
Καλές Γιορτές!

Poetic Sin

Feidias είπε...

Όχι,το να θέλεις να σε αγαπούν ακόμα κι αν δεν αγαπάς είναι πίστη τυφλή και γενναία,για το θαύμα που επιτελεί μια καρδιά που αν σε αγαπήσει ξεροσφύρι,χωρίς μπουκιά όυτε μία από σένα,θα σε κάνει δικό της για πάντα,κι αυτό μια φορά το βρίσκεις,γιατί τα θαύματα είναι σπάνια και γίνονται για αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη!Εξάλλου το να νιώθεις πως σε αγαπούν δείχνει οτι πέρασες κι εσύ από εκεί,απλά κάποιος άλλος μπορεί να ξέρει καλύτερα το δρόμο από σένα!
Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη και πολλά δώρα φυσικά με άπειρο περιτύλιγμα!

Unknown είπε...

σταυρωστε με σταυρωστε με!την επομενη φορα που θα παρεις δωρο απο τον "αη βασιλη" αεροστατε να μας το πεις για να σταματησουμε να κακολογουμε, εμεις που το σιχαινομαστε, αυτο το χοντρο κακεκτυπο!!!

aerostatik είπε...

sun w knight : θα αγαπήσεις και συ κάποτε

lory : έχει πολλά δικά σου αυτή η ανάρτηση

περαστικέ : "χαρούμενα δώρα" εξαιρετική ευχή, αν το είχα σκεφτεί θα το έβαζα τίτλο.

surrealist : δεν βρήκες τίποτα υπερρεαλιστικό στην ανάρτηση ?

nelly : δώρα δίνουμε και πέρνουμε συνεχώς.

poetic sin : καλωσόρισες στις πτήσεις μας

feidias : με συγκίνησε το σχόλιό σου !

stilvi : κάθε φορά που δίνεις ένα δώρο μεταμορφώνεσαι σε αη-Βασίλη

aerostatik είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

οχι ρε συ φιλε μια χαρα κοριτσακι ειμαι,αν ειναι να γινω χοντρη, ασχημη κ κοκκινη σαν το μπαρμπουνι καθε φορα που χαριζω δωρα να το κοψω ρε φιλε το σπορ!

Mar Mak είπε...

Εχει πολλα δικα μου ;;;; :D:D

Παντως καπως ετσι θα εκραζα κι εγω ...

;)

M.

λολιτα είπε...

εγω αμα πω τι θελω θα σας σοκαρω...

επομενως δεν σας το λεω!

aerostatik είπε...

λολίτα το αερόστατο δεν σοκάρεται, αντέχει τις αναταράξεις, εσύ δεν ξέρω αν τολμάς να το πεις...

lory με απογοητεύεις

stilvi όταν κάνεις δώρα κοκκινίζεις ?

Mar Mak είπε...

Γιατιιιιιι μωρε σε απογοητευω ???? :(:(:( κατσε εχω αρχισει και το χανω με τα τοσα που συμβαινουν !!!!!

πεεεεεε μουυυυυυ !

Μ.

Mar Mak είπε...

ΚΑΛΗΗΗΗΗΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ !!!!!