Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΓΑΤΑ Η ΚΥΡΙΑ

Παρατηρούσα τη μικρή μου κόρη να γυρίζει τα νεογέννητα γατάκια ανάποδα, για να διαπιστώσει αν είναι αγόρια ή κορίτσια, όπως χαρακτηριστικά έλεγε.
Διαχρονικά όμως, η γάτα έχει ταυτιστεί με τη θηλυκότητα. Από τη Μπαστ, κόρη του Ρα, τη θεά-γάτα των Αιγυπτίων έως την Catwoman, όλες είναι γένους θηλυκού. Πιστός στην παράδοση και ο Νίκος Καρβέλας αλλά και για να πετύχει την ομοιοκαταληξία για το πολυπόθητο σουξέ, έγραψε " Είναι γάτα, είνα γάτα, ο κοντός με τη γραβάτα ", χωρίς αυτό να θεωρηθεί υπονοούμενο για τον αναμφισβήτητο ανδρισμό του κοντού. Την υπεράσπιση των αρσενικών γάτων που ετοιμάζονται για την ιστορική τους εξέγερση ενάντια στην γυναικογατία της ιστορίας, ανέλαβε εργολαβικά ο αγέραστος και δοκιμασμένος επαναστάτης Βασίλης Παπακωνσταντίνου με το τραγούδι του " Ο γάτος", ύμνος των συνεπών αρσενικών.
Δε θέλω να φλυαρήσω περισσότερο για τις γάτες στην τέχνη καλοκαιριάτικα. Ο υπομονετικός αναγνώστης όμως, με το laptop που δεν αποχωρίζεται ούτε στην παραλία, θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά στην ιστορία του Gaiman " A dream of a thousand cats"

8 σχόλια:

Θεία Θ είπε...

Για να έχει τόση δύναμη το όνειρο πρέπει να είναι κοινό. Κι εκεί έχουμε ένα μικρό πρόβλημα... Ίσως για τις γάτες να είναι ευκολότερο τελικά.

aerostatik είπε...

διάβασες την ιστορία θεια θ ?

Martina είπε...

Ωχ..ωχ.. πάλι σχέσεις εξουσίας βλέπω.. l' histoire se repete

xiozil είπε...

Να μην ξεχνάμε όμως πως ο γνωστός αοιδός κλείνει το τραγούδι του λέγοντας "...μπορεί ο γάτος να μη 'ρθει μα θα 'ρθουν άλλα ζώα...", το οποίο δεν μπορώ να ξέρω τι είδους αποκατάσταση ή δικαίωση αποτελεί για τους συνεπείς αρσενικούς γάτους και μη.

--Την ιστορία δεν την διάβασα, πρώτον γιατί δεν διαθέτω laptop και δεύτερον γιατί δεν βρίσκομαι στην παραλία! :)

aerostatik είπε...

@ martina
καλωσόρισες στις πτήσεις μας...

aerostatik είπε...

xiozil
το λέει για να τρομάξει τους εκτελεστές του γάτου νομίζω...

Ourbax είπε...

Αρσενικού γένους είναι και ο κεραμιδόγατος ο οποίος του αρέσει να αλητεύει, να παίζει ξύλο με άλλους γάτους και να κυνηγά θηλυκές σπιτικές γατούλες.

aerostatik είπε...

εύγε ourbax....