Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΩΕ


"Εκτός απ΄ όλα τ΄άλλα, οι μαύροι έχουν μιαν απαίσια μυρωδιά..." Έτσι έκλεινε την επιχειρηματολογία της η ξαδέρφη μου, ελληνοκύπρια γεννημένη στη Νότιο Αφρική, που μεγάλωσε στο καθεστώς του απαρχάιντ. Ήμασταν ακόμα παιδιά και την εποχή εκείνη στην Ελληνική επαρχία, μαύρους βλέπαμε μόνο στο σινεμά. Να μην ξεχάσω και τον άγριο Γιουσούφ-Αράπη στο θέατρο σκιών. Μια φορά λοιπόν που είχα να πλυθώ κάμποσες μέρες και ήμουν καταϊδρωμένος από το παιχνίδι, μέσα στη βρώμα, δεν άντεξα και της απάντησα " Μυρίζουν, απλά μυρίζουν διαφορετικά από μας ..."
Η αντίληψη για τις φυλετικές διακρίσεις θεμελιώνεται στην αγία γραφή. Διαβάζουμε λοιπόν, ότι ο Νώε, που σώθηκε από τον κατακλυσμό, είχε τρεις γιους, το Σημ, το Χαμ και τον Ιάφετ. Ο Χαμ, που στους Ψαλμούς του Δαυίδ ονομάζεται Κέμι, δηλάδή Μαύρος, ήταν σύμφωνα με τη Γένεση, πατέρας των Αιγυπτίων αλλά και των μαύρων της Αιθιοπίας και της Σομαλίας. Ο Νώε καταράστηκε το Χαμ "Τ΄αδερφια σου θα σε κάνουν δούλο των δούλων και θα τους υπηρετείς και τους δύο...τα παιδιά σου θα γεννηθούν άσχημα και μαύρα...τα μαλλιά των εγγονών σου θα στραβώσουν και θα μπερδευτούν, και τα μάτια τους θα γίνουν κόκκινα... τα χείλια των εγγονών σου θα πρηστούν...τα εγγόνια σου θα γυρίζουν γυμνά και τ΄αντρικά τους όργανα θα΄ναι αναίσχυντα μεγάλα ..."
Την άποψη ότι οι μαύροι ήσαν καταδικασμένοι να υπηρετούν τους λευκούς, ευχαρίστως την υιοθέτησαν οι χριστιανοί το μεσαίωνα, αφού αντλούσε το κύρος της από την παλαιά διαθήκη. Η δουλεία δικαιωνόταν ως αποτέλεσμα θείας επιταγής.
Δεν μπορώ σ΄αυτό το σημείο να μη σχολιάσω επίσης και την πανάρχαια παρατήρηση για το μέγεθος του μαύρου οργάνου, που στις μέρες μας έχει κωδικοποιηθεί ως BBC (Big Black Cock ). Μια συσσωρευμένη ζήλια που ωφείλεται στις επιλογές της φύσης ίσως να εξηγεί και τις εκδηλώσεις ρατσισμού εναντίον των μαύρων. Με λίγα λόγια και παραφράζοντας την παροιμία "Της κοντής (λευκής) ψωλής, της φταίνε οι μαύροι (πούτσοι)..." Τι να πούνε και οι κίτρινοι...
Ας ξαναγύρίσουμε όμως στο Νώε. Πολλοί θα απορήσουν και θα παραξενευτούν γιατί καταράστηκε το παιδί του. Οποιος ξέρει την απάντηση, ας την γράψει στα σχόλια. Οι υπόλοιποι ας κάνουν υπομονή έως την επόμενη ανάρτηση...

11 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Κάπου αλλού οι γράφες λένε «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε και κατακυριεύσατε την γην».

aKanonisti είπε...

Γιατί είχε μεθυσει με το κρασί...και είχε κοιμηθεί γυμνός...και ο καημένος ο Χαμ... τον είδε..και φώναξε τα αδέρφια του....τα οποία τον σκεπάσανε χωρίς όμως να τον δούνε γυμνό, γιατί ήταν Ολυμπιακοί... και σεμνοί άνθρωποι....

Εσυ γιατί έγινες Ολυμπιακός???
Ε????

aerostatik είπε...

@ greek rider
τότε δεν υπήρχαν μαύροι...

aerostatik είπε...

@ akanonisti
πλησίασες...

tsaousa είπε...

Εγώ θέλω πρώτα απάντηση στο ερώτημα πώς ο Νώε που ήταν λευκός είχε μαύρο γιο; Α;

Και για την ενημέρωση να πω, ότι στο σεξ είμαι ρατσίστρια αν και δεν έχω πάει με μαύρο, που μάλλον δεν πήγα επειδή είμαι ρατσίστρια. Ελπίζω να μην την πάθω από μαύρο.

aerostatik είπε...

@ tsaousa
δεν έχω την απάντηση.
θα ζηυήσω βοήθεια...

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος μας βεβαιώνει ότι όντως ο Νώε καταράστηκε το (μαύρο) γιό του;
Μάλλον αυτό είναι εφεύρημα της εκκλησίας για να προμηθεύουν τους αφεντάδες με δούλους, που θα είχαν βέβαια και την έγκριση του θεού!
Κατά τα λοιπά, θα ήθελα να απαντήσω στο ερώτημα της tsaousas για το πώς βγήκε μαύρος ο Χαμ: τον έκανε ο θεός μαύρο για να έχουν οι λευκοί δούλους!
Δεν παίρνω κι όρκο, μια γνώμη είπα…

akrat είπε...

ΓΙΑΤΙ δεν πιστεύεις ότι οι μαύροι πρέπει να μείνουν μακριά γιατί ο συναγωνισμός μαζί τους στα μεγέθη... δεν μας ευνοούν????????
εεεεεεεεεε??????????
άντε μην τα πάρω στην γκράνα τώραααα

χχαχα

aerostatik είπε...

@ SYNEAS
καλωσόρισες

aerostatik είπε...

@ akrat
ας επενδύσουμε στην τεχνική και όχι στο μέγεθος...

Αόρατη Μελάνη είπε...

@Τσαούσα:

"Εγώ θέλω πρώτα απάντηση στο ερώτημα πώς ο Νώε που ήταν λευκός είχε μαύρο γιο; Α;"

Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Κυρίου, τέκνο μου...

...πίστευε και μη ερεύνα.