Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Ζηλεύοντας την επιτυχία του περαστικού στις αναρτήσεις του για τους Πρωτόπλαστους, εδώ, εδώ κι εδώ, και θέλοντας να του κλέψω λίγη από τη δόξα που απέκτησε, αποφάσισα ν΄ασχοληθώ κι εγώ με το ίδιο θέμα. Σε αντίθεση όμως με τους ηθικολόγους και τους παπάδες κάθε λογής, θα αποδείξω ότι η πτώση από τον ουρανό δεν συνδέεται με την ανακάλυψη της ερωτικής επιθυμίας.



Διαβάζουμε λοιπόν στις γραφές, ότι ο Αδάμ, νέο παλληκάρι και μόλις δημιουργημένος, τριγύριζε μόνος του στον παράδεισο κι έβλεπε τα άλλα ζώα που περνούσαν από μπροστά του κατά ζευγάρια, θηλυκό και αρσενικό. Ένοιωσε ζήλεια για τον έρωτά τους και δοκίμασε να ζευγαρώσει με κάποια θηλυκά, χωρίς να βρει ικανοποίηση. Παραπονέθηκε λοιπόν στο δημιουργό του για την κατάντια του. Για να μην καταλήξει ο Αδάμ στην κτηνοβασία κι επειδή δεν είχε περάσει από το στάδιο της εφηβικής αυτοϊκανοποίησης ώστε να βολεύεται μόνος του, ο δημιουργός ανέλαβε δράση. Του έφερε για σύντροφο τη δαιμόνισα Λίλιθ, την πρώτη Εύα, που από τη φύση της γνώριζε καλά και εξασκούσε κάθε είδος σεξουαλικής τεχνικής. Έτσι ο Αδάμ, ο πρώτος άντρας μυήθηκε στη σεξουαλική πράξη.

Όμως γρήγορα άρχισαν να μην τα πηγαίνουν καλά. Γιατί αυτός, όταν ήθελαν να πλαγιάσουν μαζί, την υποχρέωνε να το κάνουν μόνο στη στάση του ιεραπόστολου, η γυναίκα ξαπλωμένη με ανοιχτά πόδια και ο άντρας πάνω της. "Γιατί πρέπει νάμαι κάτω από σένα" ρωτούσε η Λιλιθ, "κι εγώ δημιουργήθηκα από χώμα, άρα είμαστε ίσοι". Αυτή προτιμούσε την ιππική στάση πάνω στον Αδάμ και παρά την τέχνη της δεν κατάφερε να την επιβάλλει. Ο Αδάμ προσπάθησε να τη συμμορφώσει δια της βίας, η γνωστή αντρική τακτική. Η Λίλιθ, πυρ και μανία, πρόφερε το μαγικό όνομα του Θεού, πέταξε στον αέρα και τον εγκατέλειψε. Κατέφυγε στην Ερυθρά θάλασσα, βρήκε παρηγοριά στους λάγνους δαίμονες που κατοικούσαν εκεί και γένναγε τερατώδη πλάσματα, τα ΛΙΛΙΜ, με συχνότητα εκατό την ημέρα. Μάλιστα αρνήθηκε να γυρίσει πίσω, όταν την άνακάλυψαν τρεις άγγελοι σταλμένοι από το δημιουργό. Για να εκδικηθεί τους άντρες, έρχεται τη νύχτα στα όνειρά τους, προσφέρει ερωτικές φαντασιώσεις, κάθεται πάνω τους στην αγαπημένη της στάση κι αυτοί παραδομένοι στη λαγνεία της εκσπερματώνουν στον υπνο τους λερώνοντας τα σεντόνια...

Χωρίς να απογοητευτεί από την αποτυχία του, ο δημιουργός προσπάθησε πάλι κι αφησε τον Αδάμ να παρακολουθεί ενώ αυτός κατασκεύαζε την ανατομία της γυναίκας, Χρησιμοποίησε κόκκαλα, ιστούς, αίμα και αδενικές εκκρίσεις κι υστερα κάλυψε το σύνολο με δέρμα προσθέτοντας τρίχες εδώ κι εκεί. Το θέαμα προκάλεσε τέτοια αηδία στον Αδάμ που ένοιωσε αποστροφή για το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν, η δεύτερη γυναίκα, που δεν πρόλαβε να πάρει όνομα, αυτή που δημιουργήθηκε από σάρκα και αίμα, παρέμεινε παρθένα κι εξαφανίστηκε. Ο Neil Gaiman την ανακάλυψε κάτω από τις σκόνες ξεχασμένων βιβλίων, να κρύβεται σε μια σπηλιά από την ντροπή της με μοναδική συντροφιά ένα κοράκι...



Ο δημιουργός προσπάθησε για τρίτη φορά και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Πήρε ένα πλευρό του Αδάμ ενώ αυτός κοιμόταν, το έπλασε και το έκανε γυναίκα. Επλεξε τα μαλλιά της, τη στόλισε σα νύφη με εικοσιτέσσερα κοσμήματα και όταν ξύπνησε ο Αδάμ καταγοητεύτηκε. Μερικοί λένε ότι η Εύα δημιουργήθηκε από μία ουρά που τελείωνε σε ένα κεντρί που ήταν μέρος του σώματος του Αδάμ. Ο δημιουργός έκοψε την ουρά κι η ρίζα της, άχρηστος κόκκυγας, εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα των ανδρών.


Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή...

19 σχόλια:

Περαστικός είπε...

:)

Ανώνυμος είπε...

Ομορφη και σωστή η άποψη σου και πολύ λογοτεχνικά δοσμένη! Χαίρομαι που σε διάβασα!
Την καλησπέρα μου :-)

aKanonisti είπε...

Το κεντρι??? Τι έγινε???

ΜΑΡΙΑ Ρ. είπε...

Πάντοτε έλεγα
ότι τα κακά κορίτσια
εκτός του ότι πάνε παντού
είναι και πιο ενδιαφέροντα

το κεντρί δεν έχει σημασία
εφόσον ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε

τουλάχιστον από την Εύα

εκτός κι αν ...

την καλημέρα μου:)

Ανώνυμος είπε...

η Λιλιθ δεν ηταν που γεννουσε Ινκουμπους και Σουκουμπους? Αρσενικα και θηλυκα δαιμονια για να κολαζουν γυναικες και αντρες αντιστοιχως?

katerina είπε...

Αγαπητέ μου, παρότι έχω πει να μην σας διαβάζω εν ώρα εργασίας...τελικά καταπατώ την υποσχεση μου...και ιδού τα αποτελέσματα.
Μας κολάσατε πάλι...
Πάει... πάλι πάτο θα πιασει η παραγωγικότητα μου...και ξέρεις δεν θέλει και πολύ

aerostatik είπε...

@ περαστικος
υοχρέωσή μου...

aerostatik είπε...

@ xeimwniatikhliakada
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

aerostatik είπε...

@ akanonisti
δεν αναφέρουν οι γραφές κάτι για το κεντρί. Ευκαιρία για μια νέα ιστορία με τίτλο "ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ". Εγώ ή εσύ ?

aerostatik είπε...

@ Μaria R.
τα κακά κορίτσια έχουν κεντρί και το χρησιμοποιούν σα σφήκες...

aerostatik είπε...

@ exofthalmi
έχεις απόλυτο δίκιο, πρόκειται για τα λιλιμ, αν και στους άντρες ενεργούσε προσωπικά...

aerostatik είπε...

@ katerina
κολασμένη παραγωγικότητα...

aKanonisti είπε...

Και οι δύο....
Απλά θα πρέπει να συντονιστούμε.. να τις δημοσιευσουμε μαζι....
:-))))

Ο τίτλος θα είναι κοινός..
"Το κεντρί της Ευας"

Το θέμα.. θα το φτιάξουμε όπως θέλουμε....

:-)))))

Αν έχεις κάποια απορία.. ρωτάς...
(θα το προτιμούσα όμως όσο πιο ελευθερο γίνεται...)

Επίσης.. όποιος/α θέλει... παίζει...

zekia είπε...

:) ωραία ιστορία

Despoina Chatzipavlidou είπε...

ουφ κουράστηκα να θέλω να αποδείξω ότι ο κόκκυγας εξακολουθεί να υπάρχει και στο σώμα των γυναικών... και ότι δεν είναι καθόλου άχρηστος.

γι αυτό done

aerostatik είπε...

@ zekia
με γεια το νέο look

aerostatik είπε...

@ desapoin3son4
από κει ξεκινάει το κουνταλίνι λένε κάποιοι άλλοι...

aKanonisti είπε...

Εμένα με πήδηξες....
:-((

Despoina Chatzipavlidou είπε...

ακριβώς :)