Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

VALENCIA 2008

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!

Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε εμένα, το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, στη θέση που ετοίμασαν ειδικά για να παρκάρω, όταν έφτασα στη Βαλένθια, και μάλιστα σε κτίριο του Calatrava, στο MUSEO DE LAS CIENCIAS PRINCIPE FELIPE, ναι μωρέ, αυτού του ξενέρωτου πρίγκιπα, γιου της Σοφίας και του Χουάν Κάρλος.

Θα μείνω λίγο στον Calatrava, που γεννήθηκε στη Βαλένθια αλλά τα αρχιτεκτονικά του έργα τα βλέπουμε κι εμείς στην Αθήνα. Φαντάζομαι πολλές φορές ότι στο απώτατο μέλλον, όταν θα ψάχνουν κάτω από το χώμα οι μακρινοί μας απόγονοι και τύχει να βρουν κάποιο απομεινάρι από τα κτίρια του, μπορεί και να σκεφτούν αρχικά ότι πρόκειται για το σκελετό κάποιου προϊστορικού γι΄αυτούς ζώου, με τα κόκκαλά του λευκά και γυαλισμένα από τα χρόνια.

κοκκαλατράβα, που θα έλεγε και η ou ming

Η πόλη ζει στον απόηχο της FORMULA 1 και του AMERICA CUP. Αλλά και των Fallas, τοπικής γιορτής με άρματα καρναβαλιού και άφθονες φωτιές κάθε Μάρτιο. Άλλαξαν τον ρου του ποταμού TURIOS που περνούσε μέσα από το κέντρο και τώρα στην κοίτη του εκτείνεται ένα τεράστιο πάρκο. Μοναδικό στο είδος του, αφού περνάς επάνω του, από τις γέφυρες της όχθης.
Πόλη παραθαλάσσια κι επίπεδη με υγρασία, που μάταια προσπαθούν να την απομακρύνουν κάπως οι γυναίκες με τις παραδοσιακές βεντάλιες τους. Γυναίκες μελαχρινές, όχι πολύ ψηλές, χωρίς ακριβό επώνυμο ντύσιμο και καθημερινό βάψιμο, γήινες και προσγειωμένες...
Οχι σαν τις Ελληνίδες...

9 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Επιτέλους, το πολυπόθητο κέρασμα..
Βλέπω, καλέ μου Αερόστατε ότι σου στέκει πολύ η Βαλένθια..πολύ σου πάνε τα καινούρια χρώματα που φοράς..
..όσο για τον Καλά τράβα....χμμμ..

Να περνας καλά και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή και όχι μόνο..

nelly είπε...

ε, τοτε να πας στην Ισπανια να μεινεις...

ΥΓ:Γαλλος εισαι?

aerostatik είπε...

@ nelly
που κολλάει το Γάλλος ?

nelly είπε...

μπλε-ασπρο-κοκκινο: τα χρωματα της γαλλικης σημαιας.

aerostatik είπε...

@ nelly
αν το δεις σημαιολογικά και όχι σημειολογικά, μάλλον για της ολλανδιας πρόκειται...

nelly είπε...

εφοσον προκειται περι αεροστατου, δηλαδη σφαιρικου σχηματος, μπορεις να ξεκινησεις απο οποιο χρωμα θες. Αρα ειτε σημαιολογικα το δεις ειτε σημειολογικα, μπορει να ειναι τοσο η ολλανδικη οσο και η γαλλικη σημαια. Αν δε, το δεις σημασιο-λογικα, ειναι μια βλακεια και μιση.

κόκκινη μαλέτα είπε...

Όντως σημαντική αποκάλυψη..
Ειναι ακομα εκεί και είναι καλά..
(:

aerostatik είπε...

δεν το είχες προσέξει από πριν ?

κόκκινη μαλέτα είπε...

oxi, σε έψαξα λίγο παραπάνω γιατί ψάρωσα.. χεχε