Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

LYDIA LUNCH

Ακόμα και τώρα που γράφω την ανάρτηση, ακούω και βλέπω παράλληλα στο youtube, video από την παράσταση της Lydia Lunch, Putan Club, που θα παρουσιαστεί στο κοινό, αύριο Παρασκευή στο PassPort. Κραυγές, θόρυβος, εικαστικά και άλλα δρώμενα, τραγούδι και ομιλία, η μπάντα μαζί με το κοινό. Μυσταγωγία κι αμηχανία...
Τρεις μέρες περιπλανιέμαι στο διαδίκτυο, να καταλάβω τι τρέχει και να αποφασίσω αν τελικά θα πάω. Μόνος μου φυσικά και στα κρυφά.



Την είχα ακουστά από την εποχή του punk και του new-wave, αρχές της δεκαετίας του ογδόντα. Τότε φυσικά προτιμούσαμε τη Debbie Harry και τη Siouxsie Sioux, όμως η Lydia παραμένει αμετανόητη κι απαράλλαχτη μέχρι σήμερα. Πάτησε βέβαια τα πενήντα κι έχει μερικά κιλά παραπάνω, όπως όλοι μας. Στη ζωή της πρέπει να τα έχει κάνει όλα, sex drugs and rock 'n roll, oral fixation, big sexy noise, και συνεχίζει ακόμα.
Μία περσόνα  της αυτοβιογραφείται στο graphic novel "TOXIC GUMBO". Παραισθησιογόνα, βία, σεξουαλικότητα και μαγική τέχνη voodoo, συνδυασμένη με τοξική φυσιολογία. Αυτό το διάβασα στη ώρα του.



Βλέπω και τη φωτογραφία από τα νιάτα της, μοιάζει πολύ με ένα άλλο μεγάλο κόλλημα μου. Τη Death από το Sandman του Neil Gaiman. Λες από αυτήν να την εμπνεύστηκε... Όμως όλα τα κορίτσια τότε, έμοιαζαν ίδια, gothic look...


Έπαιξε και στον κινηματογράφο. Ήθελε να τα δοκιμάσει όλα. Χωρίς αναστολές. Για τη χαρά της εμπειρίας και το γκρέμισμα της συμβατικότητας. 

Αυτό θα προσπαθήσει και με τους Putan Club, μιαν ανατρεπτική ομάδα Γάλλων καλλιτεχνών ακτιβιστών. Bakuninian action of agit-prop το λένε οι ίδιοι. Ισως τους αξίζει μια ευκαιρία...

14 σχόλια:

Coco είπε...

εμένα άμα με τρώει κάτι με βγάζει ο δρόμος μόνος του :)

Coco είπε...

α, και για τον θάνατο που συζητούσατε στην ανάρτηση της Death, στα πορτογαλικά είναι θηλυκός,
a morte

aerostatik είπε...

κι εγώ θέλω να πάω στη Βραζιλία κάποια στιγμή...

aerostatik είπε...

δεν ήξερα το γένος του θανάτου στα πορτογαλικά, πολύ ενδιαφέρον...

ΛΙΑΚΑΔΑ είπε...

Eνδιαφέρον... οι περισσότεροι που άκουγαν το είδος αυτό κάποτε είναι γραβατωμένοι τώρα... και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι να δούνε την κυρία ακόμη και αν τους έταζε ένα τέτοιο όπως στο βίντεο...
Καλό βράδυ! :)

aerostatik είπε...

ΛΙΑΚΑΔΑ,
κάπου βρήκα ότι πήρε το παρατσούκλι LUNCH, που το χρησιμοποιεί σαν επίθετο, επειδή νέα έκλεβε τα γεύματα των άλλων...

nikolas είπε...

Για τη χαρά της εμπειρίας και το γκρέμισμα της συμβατικότητας. Το τέλος του της κανονικότητας στην τέχνη, η αρχή της δημιουργίας.

nikolas είπε...

Για τη χαρά της εμπειρίας και το γκρέμισμα της συμβατικότητας. Το τέλος του της κανονικότητας στην τέχνη, η αρχή της δημιουργίας.

aerostatik είπε...

είδες το video nikolas ?

aKanonisti είπε...

Πήγες τελικά???
Ηταν καλά???

*αν ήμουν Αθήνα.. θα ερχόμουν..
Κλαψ Λυγμ...


Υ.Γ. Πολύ περίεργη μου φάνηκε.. η προτροπή να αποδείξω πως δεν είμαι ρομπότ.. στο τέλος του σχολιαΖμου...
Σίγουρα δεν είμαι???
Χμ....

aerostatik είπε...

η επιστροφή της ακανόνιστης...
δεν είσαι ρομποτ καλή μου...
τα ρομπότ είναι κανονικά και προβλέψιμα...

akrat είπε...

καλή χρονιά

πως πήγε??

aerostatik είπε...

δεν πήγα...

Pegasus είπε...

Από φωνή δεν ξέρω (και λόγω punk αμφιβάλω), αλλά στο όργανο δείχνει περίσσιο ταλέντο...
Εύγε!