Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

GREECE ON DIET

Επιστρέφοντας από το πασχαλινό φαγοπότι, σίγουρα κουβαλάμε περισσότερα κιλά. Το εορταστικό περιβάλλον και η αφθονία των φαγητών δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο. Είμασταν ήδη υπέρβαροι από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ήρθε φέτος και το πάσχα νωρίς νωρίς, χωρίς να το καταλάβουμε χάσαμε τον έλεγχο. Από αύριο δίαιτα λοιπόν !
Το βάρος όμως είναι σαν το χρέος. Δε φτάνει μόνον η απόφαση για να αδυνατίσεις. Ούτε μειώνονται τα επιτόκια μόνο και μόνο με τη συνειδητοποίηση και παραδοχή του ελλείματος. Χρειάζεται αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, περικοπής του φαγητού, όπως και των δημόσιων δαπανών. Σε συνδυασμό πάντα με γυμναστική για να μη χαλαρώσει το σώμα. Οπως χρειάζονται και ξένες επενδύσεις στην αγορά για να μην πέσεις στην ύφεση και την ανεργία. Καλό είναι να σε βάλει σε πρόγραμμα και να σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός διαιτολόγος, λέγε με Δ.Ν.Τ., γιατί μόνοι μας θα ρημάξουμε τη νύχτα το ψυγείο. Ακόμα και να ξεκινήσεις ειλικρινά προγραμμα δίαιτας και σφιξίματος του ζωναριού κανείς δε σου εγγυάται την επιτυχία, πόσο μάλλον την άμεση αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού. Ολοι γνωρίζουν ότι με την παραμικρή παρέκλιση, τουτέστιν μια μικροαλλαγή σήμερα, μια υποχώρηση σε αιτήματα αύριο και μια μπουκιά σοκολάτα μεθαύριο μπορούν να σου τινάξουν στον αέρα ότι είχες καταφέρει με θυσίες και στερήσεις μέχρι χτες. Η ζυγαριά και τα στοιχεία των ελεγκτων μετράνε στο λογαριασμό.Ασε το άλλο, που ορισμένοι κακόπιστοι φίλοι και εταίροι σου που σε παρακολουθούν από κοντά, δεν πίστεψαν ποτέ πως θα τα καταφέρεις να ελέγξεις το βάρος και τα χρέη σου . Στοιχηματίζουν μάλιστα πολλά λεφτά εις βάρος σου, υπέρ του βάρους σου και της χρεωκοπίας σου για να κερδίσουν.

Καποιοι από μας στηρίζουνε τη σωτηρία της υγείας αλλά και της οικονομίας στις παροιμίες  " Τα πάχη μου τα κάλλη μου" και "Οι ωραίοι έχουν χρέη". Κοιμούνται ήσυχοι τον ύπνο του δικαίου. Ομως η εντατική της χρεωκοπίας καραδοκεί. Η Μέρκελ σε ρόλο πλαστικού χειρουργού δηλώνει ανά πάσα στιγμή έτοιμη για λιποαναρρόφηση και δακτύλιο του στομάχου. Οταν θα ξυπνήσουμε από τη νάρκωση του αναισθησιολόγου Ολι Ρεν θα διαπιστώσουμε ότι μας λείπει ένα νεφρό από τον καθένα μας, αφού θα το έχουμε δώσει για τα έξοδα της επέμβασης στην Διεθνή Τράπεζα Μεταμοσχεύσεων.
Αντί για αυτόν τον εφιάλτη προτιμώ τη δίαιτα...

8 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Εγώ πάλι όχι....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Βάσσια είπε...

Μόνο που τα κιλά αποκτήθηκαν κατόπιν επιλογής μας ενώ τα χρέη "φορτώθηκαν" πάνω μας.

Χρόνια πολλά aerostatik
:-)

aerostatik είπε...

@ akanonisti
θα πεθάνεις υπερχρεωμένη και υπέρβαρη...

aerostatik είπε...

@ βάσσια
μήπως τα χρέη είναι κληρονομικά, κάτι σαν θέμα γονιδίων ?

aKanonisti είπε...

Καλύτερα έτσι παρά στερημένη....
:-))))

Unknown είπε...

Akomi kai h diaita einai apisteuto klise!

aerostatik είπε...

@ stilvi
που γυρίζεις ?

Unknown είπε...

Exei kollisei to dead end mind sto podcast mou...ayto den sou leei kati?kata ta alla edo eimai!