Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ?
ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ !

Έτσι τουλάχιστον συμπεριφέρονται στους καπνιστές του free-smoke αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Μεγάλα γυάλινα δωμάτια αεροστεγώς κλειστά για τις ανάγκες τους. Πλήρως απομονωμένοι από τους υπόλοιπους καθαρούς επιβάτες. Με τη χορηγία της CAMEL φυσικά. Η φωτογραφία μιλάει μόνη της.

Το κυνήγι των καπνιστών στο εξωτερικό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Απαγορεύεται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Ετσι, βλέπεις τη νύχτα με θερμοκρασία πολύ κάτω από το μηδέν έξω από τα εστιατόρια και τα μπαρ ανθρώπους να τουρτουρίζουν για ένα τσιγαράκι στα γρήγορα. Στις ανοιχτές αποβάθρες των σταθμών ευκαιρία για ένα ακόμα, με την αγωνία στο βλέμμα τους μήπως χάσουνε το τρένο. Γενικά στις ευρωπαϊκές χώρες το κάπνισμα αντμετωπίζεται σαν αμάρτημα, σα βίτσιο και στην καλύτερη περίπτωση σαν εθιστική ασθένεια.


Δεν κάπνισα ποτέ στη ζωή μου. Παραμένω παθητικός καπνιστής, αναπνέοντας που και που στα κρυφά τον καπνό των άλλων. Πρέπει να παραδεχτώ ότι δε με δυσαρεστεί ιδιαίτερα αυτό, αντίθετα ίσως μ΄αρέσει κι όλας λιγουλάκι. Τώρα που πλησιάζει και η ώρα εφαρμογής των ίδιων μέτρων και στην Ελλάδα, περιμένω με αγωνία τις εξελίξεις. Από τη σκοπιά του καλοπροαίρετου παρατηρητή θα σχολιάζω τον ελληνικό τρόπο. Ο δρόμος θα είναι πολύ μακρύς, αλλά κλουβιά καπνιστών δεν πιστεύω ότι θα δούμε ποτέ...


16 σχόλια:

athinovio είπε...

Λες η Ελλάδα να γίνει για το κάπνισμα ότι η Ολλανδία για τις ήπιες εθιστικές ουσίες?

aerostatik είπε...

athinovio
με την υποκρισία που επικρατεί στην ελλάδα, αποκλείεται να ευδοκιμήσει κάτι νόμιμο...

cynical είπε...

Γεια σου @aerostatik,
να δεις που θα γεμισει η χωρα παρανομα στεκια, μονο και μονο για τους καπνιστες. Θυμασαι ποσα ειχαν ξεφυτρωσει, τοτε που ειχε μπει απαγορευση ωστε τα μαγαζια να κλεινουν καποια ωρα νωρις το βραδυ;

nelly είπε...

Τελος στη δικτατορια των Καπνιστων.
Χεχεχε...

aerostatik είπε...

@ cynical
συμφωνώ μαζί σου, αλλά δε θα είναι παράνομα, ήδη ψάχνουν παραθυράκια στο νόμο...

aerostatik είπε...

@ nelly
στην ελλάδα δε φτάνουν οι νόμοι και τα χεχεχε για να πέσει μια δικτατορία...
αν δεν αντιδράσουν οργανωμένα οι μη καπνιστές δεν αλλάζει τίποτα...

nelly είπε...

Ωχ! νομιζω οτι με μαλωνεις τωρα...

Sanity Loss Era είπε...

Στα περισσοτερα αεροδρομια ετσι ειναι ευτυχως, γιατι υπαρχουν και καποια που δεν εχουν καν αυτα τα κλουβια/τεκεδες (στην Ισπανια αν θυμαμαι καλα). Καμια καλυψη για εμας τους καπνιστες!

aerostatik είπε...

@ nelly
δε σε μαλώνω , πως θα μπορούσα άλλωστε, απλώς μου φάνηκε πολύ αισιόδοξη η προοπτική σου...

aerostatik είπε...

@ sanity loss era
έχετε γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι εσείς οι καπνιστές...

κόκκινη μαλέτα είπε...

Και στην Ισπανία έχει κλουβάκια. Και εστιατόρια που τον χώρο των καπνιστών τον έχουν στο υπόγειο, τέρμα στο βάθος, απομόνωση. Αλλά από την εμπειρία μου με ευρωπαίους καπνιστές, είναι πια τόσο προσαρμομένοι στο "πριν το επιδόρπιο, βγαίνουμε γ τσιγαράκι?" π τους χαίρομαι.( δεν καπνίζω προσωπικά ) Ετσι αντί για καπνιστή, την τρώω ψητή την μπιζόλα μου, όπως την ζήτησα. Αγαπάμε καθαρή ατμόσφαιρα εστιατορίων.

την καλημέρα μου
:)

zekia είπε...

πρόσφατα ταξίδεψα στο Λονδίνο και έζησα για πρώτη φορά την απαγόρευση τσιγάρου. Είναι πολύ δύσκολο το μέτρο, προειδοποιώ τους καπνιστές. Τουλάχιστον στο ελληνικό καλοκαίρι θα είναι λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα.

aerostatik είπε...

@ κοκκινη μαλέτα
να δουμε πότε θα προσαρμοστούν οι έλληνες...

aerostatik είπε...

@ zekia
εχεις δίκιο, ο καιρός της Ελλάδας βοηθάει τους καπνιστές...

alektor είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από λεγόμενη παγκόσμια εκστρατεία κατά του καπνίσματος και ρατσισμός επίσης. Στόχος είναι ο εξευτελισμός του καπνιστή,(ο γείτονάς μου με 7 υπό τουρτουρίζει στο μπαλκόνι υφιστάμενος οικογενειακήν βίαν), αλλά φανταστείτε τις επιπτώσεις μιας γενικότερης απαξίωσης του στο γονιδίωμα του αντρικού κυρίως πληθυσμού. Η γνώμη του αλέκτορα είναι πιο πρακτική βεβαίως και θα λύσει το πρόβλημα της υγιεινής των πνευμόνων αν απαγορευτούν τα αυτοκίνητα για παράδειγμα γιατί το νέφος αποτελεί μαζικό κίνδυνο και όχι το κάπνισμα. Ο Αλέκτωρ εκτείει ποινή 20ετούς αναστολής του καπνίσματος εδώ και μια δεκαετία, θύμα επίσης της οικογενειακής τρομοκρατίας και περιμένει πώς και πώς την απελευθέρωση για να ανάψει επιτέλους το πρώτο του τσιγαράκι. Και θα το ανάψει στο κλουβί; Όχι σύντροφοι καπνιστές, στο βουνό θα το ανάψει μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη, στ' άρματα, στ' αρματα εμπρός στον αγώνα, η τρομοκρατία του καπνιστή δε θα περάσει

μετά τιμής

aerostatik είπε...

γεια σου alektor
στα βουνά στον καθαρό αέρα