Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΚΙΣΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ


Αναρωτιούνται κάποιοι :

Γιατί η πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία μεταναστών που έγινε στην Ελλάδα προήλθε από μουσουλμάνους με αφορμή μια σκισμένη σελίδα του Κορανίου από αστυνομικό ? Απορεί ο δυτικός άνθρωπος, που έχει κατακτήσει το δικαίωμα να βεβηλώνει θρησκευτικά σύμβολα και να καίει τη σημαία στο όνομα της ατομικής ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αιφνιδιάστηκε ο "εξεγερμένος χώρος" του Δεκέμβρη, πιάστηκε στον ύπνο και δεν πρόλαβε να κινητοποιηθεί μαζί τους. Η ριζοσπαστική αριστερά κατάπιε στην κυριολεξία τη γλώσσα της, αφού στους μετανάστες έχει μεταφέρει τη φαντασίωση ενός εξαφανισμένου προλεταριάτου. Μήπως έχει δίκιο τελικά η Αυριανή ότι πρόκειται για συνομωσία, δάκτυλο των Τούρκων και των Κοσσοβάρων ?

Όταν έπεσε χωρίς βία και αίμα το καθεστώς του Σάχη στην Περσία από τους σιΐτες Μουσουλμάνους του Αγιατολάχ Χομεϊνί, σκέφτηκα "Να λοιπόν που η θρησκεία γίνεται επαναστατική δύναμη ". Μια δύναμη που εμψυχώνει και δικαιώνει από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έως τους νεαρούς Παλαιστίνιους που τινάζονται στον αέρα ζωσμένοι εκρηκτικά, μάρτυρες του Αλλάχ. Κάτι ανάλογο συσπείρωσε και έβγαλε στο δρόμο και τους δικούς μας μετανάστες.

Μια πίστη που τους αφαιρεί την υποκειμενικότητα και τους κρατάει υποταγμένους και σιωπηλούς σ΄ενα σωρό προκαταλήψεις. Στην οικονομική μαφία των συμπατριωτών τους που τους εκμεταλλεύεται, στους Ελληνες αφεντικά που πλουτίζουν από την εργασία τους για ένα κομμάτι ψωμί, ακόμη και στους απλούς πολίτες που βγάζουν τ΄απωθημένα πάνω τους...

Υ.Γ. Προσέξτε λίγο τη φωτογραφία που δημοσιεύω. Το πραγματικό και το φαντασιακό τέμενος κάπου στο Αμβούργο...

13 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Ολα είναι στο μυαλό... κυρίως τα σύμβολα...
Και επειδή είναι εκεί... δυστυχώς.. επιρρεάζουν όλη την δομή του....

Η φωτό υπέροχη... αλλά όχι καλά κεντραρισμένη....

:-)))))

aerostatik είπε...

η φωτογραφία είναι στρατευμένη...

aKanonisti είπε...

Στον έκκεντρο αγώνα?...
:-))

Περαστικός είπε...

Επαναστατική δύναμη εναντίον της ελευθερίας, το όπιο του λαού, ο Μαρξ τώρα δικαιώνεται (ολόκληρη η φράση: Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου και η ψυχή άψυχων συνθηκών. Είναι το όπιο του λαού). Ο Βούδας είπε, γίνε το δικό σου φως.

Ανώνυμος είπε...

...ανέφερες το Αμβούργο... και με αφορμή αυτή την αναφορά αλλά και την παραπάνω σου, στην εκμετάλλευση που τους επιφυλλάσουν οι ΄Ελληνες, θα πω και γω κάτι που μου έκανε εντύπωση... μεγάλο μεταναστευτικό μερίδιο στην Γερμανία αποτελούν οι ΄Ελληνες και ακόμα μεγαλύτερο οι Τούρκοι... ξέρετε ποιοι κάνουν τις πιο "υποβαθμισμένες" δουλειές εκεί? φυσικά οι Τούρκοι... και πως τους συμπεριφέρονται οι εκεί "δικοί"μας??? όπως εδώ τους Αλβανούς... λες και δεν είναι στην ίδια μοίρα, δεν έχουν τα ίδια προβλήματα, δεν είναι ξένοι και οι δύο λαοί, μέσα σε ξένους που αγωνίζονται να επιβιώσουν ... και να ριζώσουν ίσως....
άσχετο θα μου πείτε... ίσως πάλι και όχι τόσο...
είναι ζεστό το μεσημέρι αυτό... συγχωρέστε με..
καλές αποδράσεις φίλε μου (έστω και όχι μόνο από αέρα):)

Χριστίνα είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, καλέ μου Αερόστατε..
Οι οργανωμένες θρησκείες έχουν χρησιμοποιηθεί από τις εκάστοτε εξουδίες για να χειραγωγούν και να αισμαλωτίζουν το νου του λαού.
Αντί να προωθούν την απελευθέρωση από το εγώ ,την πλήρη ελευθερία σκέψης, την αγάπη και το φως, παίζουν απόλυτα σκοταδιστικό ρόλο..

Μου άρεσε η φωτογραφία..

SUN W KNIGHT είπε...

Οι Μουσουλμάνοι είναι χειρότεροι κι από τους Χριστιανούς...

Despoina Chatzipavlidou είπε...

εγώ ήθελα να γράψω: απορώ πως τόσο καιρό δεν έχουν ξεσηκωθεί... το λέω βλέποντας πως το κέντρο της Αθήνας πραγματικά βράζει...!

αλλά διαβάζοντας τον αγαπητό φίλο από πάνω :) και παρόλο που έχω κι εγώ κόλημα με τους ιππότες... θέλω να του πω ότι αυτό που λέει δεν είναι καθόλου ιπποτικό...

καληνύχτα

aerostatik είπε...

@ ΚΑΣΤΑΛΙΑ
και στην ελλάδα υπάρχουν μετανάστες διαφορετικών ταχυτήτων...

aerostatik είπε...

@ christina
σε ποιο θαύμα κριβώσουν τόσον καιρό ?

aerostatik είπε...

@ SUN W KNIGHT
υπάρχουν καλύτεροι από τους χριστιανούς ?

aerostatik είπε...

@ desapoin3ison4
χώστα του ιππότη...

aerostatik είπε...

@ περαστικό
νομίζω συμφωνούμε...