Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ


Ανάμεσα στα πράγματα που ξεκαθάριζα για πέταμα, βρήκα κι αυτό το παλιό γράμμα του πατέρα μου. Το έβλεπα για πρώτη φορά. Την εποχή των e-mail των SMS και του Skype, μια επιστολή από το 1955 αξίζει την προσοχή μας.
Σημειολογικά στην αρχή, διαπιστώνω πόσο φρόντιζε ο πατέρας μου την αλληλογραφία του. Είχε τυπώσει επιστολόχαρτα στο όνομα του, όπως φαίνεται καθαρά στην αρχή της σελίδας. Αν και το χαρτί δεν έχει γραμμές, η ευθυγραμμισμένη γραφή προϋποθέτει βοήθεια από κάτω. Δε σχολιάζω την καλλιγραφία και την απουσία οποιασδήποτε μουτζούρας.
Στο περιεχόμενο τώρα, ο γιος που δουλεύει στην πόλη γράφει στον πατέρα του στο χωριό. Φαίνεται πως δεν υπάρχει δουλειά, γιατί κάθονται όλη την ημέρα στην αυλή του εργοστασίου και τον τρώει η ζέστη. Ο διευθυντής είναι για τους  τύπους και πολύ φοβιτσιάρης, χωρίς να έχει δικαιώματα ο φουκαράς. Υπάρχει και εμβόλιμο σημείωμα στην αδερφή του. Της αγόρασε ρολόι με 555.000 δραχμές της εποχής εκείνης και το στέλνει. Ταυτόχρονα την προειδοποιεί να προσέχει για να μην του βγάλει τα μάτια. Της πήρε μισοφόρι και ζώνη και απολογείται γιατί δεν πρόλαβε (?) να της αγοράσει και μπλούζα ο καψερός. Επιφυλάσσεται να της πάρει φούστα μπλούζα όταν συναντηθούν...

Ήταν Παρασκευή, 8 Ιουλίου 1954, Προκοπίου μεγαλομάρτυρος , και αυτήν ακριβώς την ημέρα στη Γουατεμάλα,  ο στρατηγός Castillo Armas με πραξικόπημα που υποστήριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, διώχνει από την εξουσία τον κομμουνιστή πρόεδρο  Jacobo Arbenz Guzman...

Αξίζει νομίζω να μεγαλώσετε την εικόνα με το γράμμα και να το διαβάσετε ολόκληρο...

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ...


Το πέταξα...
Επιτέλους...
Το παλιό μου πικ-απ.
Δε δούλευε κιόλας, χρόνια τώρα.
Και τώρα νοιώθω αλαφρωμένος.
Δεν πέταξα ακόμα τους δίσκους. Σκέφτομαι να τους κρατήσω. Μόνο και μόνο για τα εξώφυλλα τους. Σκέφτομαι σοβαρά να διακοσμήσω κάποιον τοίχο, να θυμίζει sixties, seventies & eighties.
Πέταξα κι άλλα πράγματα...
Πέταξα περιοδικά,  "Αγώνας για την κομμουνιστική ανανέωση", "Λατινική Αμερική ", "Αντιθέσεις".
Δεν πέταξα το "Αυγό" του Μανώλη Ρασούλη, το  CONVOY και την  ΤΡΥΠΑ. Τα θυμάται κανείς άραγε ?
Πέταξα παλιά Αστερίξ και Ισνογκούντ.
Δεν πέταξα τον Κοκομπίλ...
Πέταξα, πέταξα, πέταξα κι άλλα...
Πετάω ακόμα και μ΄αρέσει πολύ...

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

RED HOT CHILLI PEPPERS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΕκτός από τον τίμιο ιδρώτα της εργασίας
υπάρχει και ο βρώμικος ιδρώτας της συναυλίας...