Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2010

 Όλος ο κόσμος τώρα δουλεύει μηχανές...

Χρειάζονται πράγματι τόσοι διπλωματούχοι μηχανικοί στην Ελλάδα ?
Είναι το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα στις σημερινές εκλογές του ΤΕΕ, μετά τα κυκλοφοριακά προβλήματα και το συνωστισμό που δημιουργήθηκε.
Χρειάζονται για να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, είτε δουλεύουν είτε δε δουλεύουν,  μου είπε κάποιος υποψήφιος . Το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) έχει την πιο καλή αναλογία ασφαλισμένων - συνταξιούχων 7 : 1 και μια ολόκληρη τράπεζα στην κατοχή του (ΑΤΤΙΚΗΣ).
Ειναι πολλά τα λεφτά...Μιλάμε για λεφτά που υπάρχουν...
Κάποιος ιστορικός σίγουρα θα αποδόσει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε μας τους μηχανικούς για το κατάντημα της χώρας. Προς το παρόν παλεύουμε για ν΄αλλάξει ο πρόεδρος...
Ευγενική φιλοδοξία...

Υ.Γ. επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική και η ψήφος ιερή, όπως κάθε φορά, έριξα στην κάλπη έτοιμο ψηφοδέλτιο που μου έδωσε ο Μπάμπης...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ

Μεγάλε μου Άη Γιώργη καπετάνο
δανείζεις το άτι σου
μωρέ αχ
σε μουσουλμάνο;

Πάρτο Καρίπ και μη διστάσεις
στη γης μη βάλεις πόδι
μπρε
και θα προφτάσεις.

Για τον Ε. Ζάχο-Παπαζαχαρίου δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Καππαδόκης άγιος εμφανίζεται παντα όταν τον επικαλούνται ζητώντας βοήθεια, όποιοι κι αν είναι αυτοί και ανεξάρτητα από τη θρηασκευτική τους ένταξη. Ως υπερασπιστή τον λατρεύουν όλοι οι Ανατολίτες κάθε θρησκείας και δόγματος. Μουσουλμάνες γυναίκες γράφουν ευχές στους τοίχους των μοναστηριών του ακόμα και σήμερα. Ο πατρινός καραγκιοζοπαίχτης Μίμαρος, ψάλτης στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, βλέποντας την εικόνα του Αγίου Γεωργίου να σκοτώνει το δράκο σα σύγχρονος Περσέας, εμπνεύστηκε το Μεγαλέξανδρο και το Καταραμένο Φίδι. Ο Κώστας Ζουράρις όμως, σε απευθείας συνομιλία του με τον άγιο, διατηρεί τις επιφυλάξεις του σχετικά με θέμα. " Δε βλέπω όμως μεγάλη απόδοση Αη Γιώργη " του λέει κατάμουτρα, " δεν έχεις πιάσει ακόμη την επίδοση που πρέπει, τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον. Ο άθλιος Οφις σφαδάζει βέβαια κάτω από τη λόγχη σου, αλλά σφαδάζει σε αρίστη υγεία. Για την ώρα, σ΄ένα μηδεν-μηδεν σ΄έχει στριμώξει ο Δράκοντας. Που οφείλεται αυτό Αη Γιώργη μου ?"
Τέτοια διαβάζουν  οι Αγγλοι και θέλουν να τον καταργήσουν από προστάτη τους άγιο. Οι πρόσκοποι και οι ελευθεροτέκτονες δεν έχουν εκδηλώσει ανάλογες προθέσεις. Την ημέρα της γιορτής του στη Δύση δεν τη θυμούνται πολλοί. Στην Καταλωνία την ημέρα του αηγιώργη (La Diada de Sant Jordi) γιορτάζεται η μέρα των Ρόδων (el dia de la rosa)  και των βιβλίων el dia del llibre.  Συνηθίζεται να χαρίζουν τριαντάφυλλα και βιβλία στους αγαπημένους τους. Στις 23 Απριλίου γεννήθηκε και πέθανε ο Σαίξπηρ, επίσης πέθανε ο Θερβάντες. Η UNESCO καθιέρωσε την 23 Απριλίου ως ημέρα του βιβλίου και των πνευματικών δικαιωμάτων ( copyright). 
Οσοι αντιγράφουν ασύστολα σαν και μένα, θα έχουν την μοίρα του δράκοντα. Αιωνίως στο μηδέν... 

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ....

"Κυρία Εύα, ακουσε ενα τραγουδι από την πατρίδα σου, τη Σινασό της Καππαδοκίας, εκεί που γεννήθηκες πριν από ενενήντα τόσα χρόνια." Άρχισε να παίζει η μουσική και η κυρία Εύα ξαφνικά τη θυμήθηκε. Ένοιωσε ένα ρίγος τριανταφυλλιάς να διαπερνάει το κορμί της. Σηκώθηκε από την καρέκλα, στάθηκε στα πόδια της κι η μνήμη της ξαναγύρισε στα παλιά. Άφησε το μπαστούνι χάμω και προσπάθησε με τα βήματά της ν΄ακολουθήσει το ρυθμό. Για μια στιγμή τα κατάφερε, με το βλέμμα της να σχηματίζει κύκλο μέχρι που λύγισε τελικά...

Ηθελα να πεθάνεις έτσι...
όρθια
δοκιμάζοντας να χορέψεις ξανά
κι όχι σ΄ένα κρεβάτι ανήμπορη
μέσα σε τόσα φάρμακα κρυμμένο το μυαλό σου...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

  1. Βουβός χαιρετισμός με τα μάτια
  2. Επιλογή αγγελόκαρτας
  3. Διαλογισμός με άσκηση της αναπνοής
  4. Ζέσταμα, ομαδική κίνηση με μουσική, χορευτική τεχνική καθρέφτη
  5. Αυθόρμητο παιχνίδι με υφάσματα και αντικείμενα
  6. Διαλογισμός με επίκληση του μικρού μας εαυτού, προσπάθεια συνομιλίας μαζί του
  7. Κατασκευή μάσκας.
  8. Μπροστά στον καθρέφτη φορώντας τη μάσκα
  9. Μπροστά στους άλλους φορώντας τη μάσκα
  10. Αφαίρεση μάσκας
  11. Παιδική ανάμνηση, κινησιολογική έκφραση ικανοποίησης
  12. Ελεύθερη συζήτηση, αποχαιρετισμός
 Υ.Γ. Πως θα΄θελα ν΄ακουμπήσω το μάγουλό μου στη γυμνή κοιλιά της Αγγελικής !
Δε ντράπηκα να το πω... 


ΔΕΣ ΕΔΩ

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

"Η μάσκα της ντροπής: απελευθερώνοντας τον αληθινό εαυτό"



'Ενα βιωματικό σεμινάριο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το θέμα της ντροπής και πως αυτό καθορίζει την αυτοαξία μας και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους.
Η ντροπή είναι ένα οδυνηρό συναίσθημα, είτε το βιώνουμε συνειδητά, είτε αυτό επηρεάζει την ζωή μας σε ασυνείδητο επίπεδο. Η δημιουργία της ντροπής ξεκινάει στην παιδική ηλικία και 'μαθαίνεται' μέσα από την απαγόρευση, τον περιορισμό και την καταπίεση της έκφρασης του αληθινού εαυτού μας, από τους σημαντικούς άλλους.
Η ντροπή μας απομακρύνει από τον αληθινό, αυθόρμητο, δημιουργικό, ανέμελο και χαρούμενο εαυτό μας και φιλτράρει την στάση, συμπεριφορά και τρόπο σκέψης μας μέσα από το βλέμμα των άλλων. 'Ετσι σιγά σιγά μαθαίνουμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο, στην ενήλικη ζωή, ώστε να είμαστε αποδεκτοί και αγαπητοί στους άλλους. Αυτό έχει ώς συνέπεια να κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα αλλά και τις ανάγκες και επιθυμίες μας, πολλές φορές σε σημείο να χάνουμε εντελώς την επαφή με αυτά.
Στο σεμινάριο θα έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε την 'μάσκα' της ντροπής, και να βιώσετε στο σώμα σας την αδιαμφισβήτητη δύναμη, αλήθεια, χαρά και δημιουργικότητα του πραγματικού εαυτού σας.

Πότε: Κυριακή 11 Απριλίου 2010 (το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Κυριακή στις 9 Μαϊου 2010)

Πού: στο "Ψυχόσωμα", Μακρυνίτσας 4-6, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Ωρα: 12.00 - 18.30


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

GREECE ON DIET

Επιστρέφοντας από το πασχαλινό φαγοπότι, σίγουρα κουβαλάμε περισσότερα κιλά. Το εορταστικό περιβάλλον και η αφθονία των φαγητών δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο. Είμασταν ήδη υπέρβαροι από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ήρθε φέτος και το πάσχα νωρίς νωρίς, χωρίς να το καταλάβουμε χάσαμε τον έλεγχο. Από αύριο δίαιτα λοιπόν !
Το βάρος όμως είναι σαν το χρέος. Δε φτάνει μόνον η απόφαση για να αδυνατίσεις. Ούτε μειώνονται τα επιτόκια μόνο και μόνο με τη συνειδητοποίηση και παραδοχή του ελλείματος. Χρειάζεται αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, περικοπής του φαγητού, όπως και των δημόσιων δαπανών. Σε συνδυασμό πάντα με γυμναστική για να μη χαλαρώσει το σώμα. Οπως χρειάζονται και ξένες επενδύσεις στην αγορά για να μην πέσεις στην ύφεση και την ανεργία. Καλό είναι να σε βάλει σε πρόγραμμα και να σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός διαιτολόγος, λέγε με Δ.Ν.Τ., γιατί μόνοι μας θα ρημάξουμε τη νύχτα το ψυγείο. Ακόμα και να ξεκινήσεις ειλικρινά προγραμμα δίαιτας και σφιξίματος του ζωναριού κανείς δε σου εγγυάται την επιτυχία, πόσο μάλλον την άμεση αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού. Ολοι γνωρίζουν ότι με την παραμικρή παρέκλιση, τουτέστιν μια μικροαλλαγή σήμερα, μια υποχώρηση σε αιτήματα αύριο και μια μπουκιά σοκολάτα μεθαύριο μπορούν να σου τινάξουν στον αέρα ότι είχες καταφέρει με θυσίες και στερήσεις μέχρι χτες. Η ζυγαριά και τα στοιχεία των ελεγκτων μετράνε στο λογαριασμό.Ασε το άλλο, που ορισμένοι κακόπιστοι φίλοι και εταίροι σου που σε παρακολουθούν από κοντά, δεν πίστεψαν ποτέ πως θα τα καταφέρεις να ελέγξεις το βάρος και τα χρέη σου . Στοιχηματίζουν μάλιστα πολλά λεφτά εις βάρος σου, υπέρ του βάρους σου και της χρεωκοπίας σου για να κερδίσουν.

Καποιοι από μας στηρίζουνε τη σωτηρία της υγείας αλλά και της οικονομίας στις παροιμίες  " Τα πάχη μου τα κάλλη μου" και "Οι ωραίοι έχουν χρέη". Κοιμούνται ήσυχοι τον ύπνο του δικαίου. Ομως η εντατική της χρεωκοπίας καραδοκεί. Η Μέρκελ σε ρόλο πλαστικού χειρουργού δηλώνει ανά πάσα στιγμή έτοιμη για λιποαναρρόφηση και δακτύλιο του στομάχου. Οταν θα ξυπνήσουμε από τη νάρκωση του αναισθησιολόγου Ολι Ρεν θα διαπιστώσουμε ότι μας λείπει ένα νεφρό από τον καθένα μας, αφού θα το έχουμε δώσει για τα έξοδα της επέμβασης στην Διεθνή Τράπεζα Μεταμοσχεύσεων.
Αντί για αυτόν τον εφιάλτη προτιμώ τη δίαιτα...

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΙΟΥΔΑΣ

Ι
Όταν την είδε να έρχεται δεν πίστευε στα μάτια του. Ήταν αυτή που δύο μέρες πριν, του είχε ζητήσει ολόκληρο το μικρό ταμείο τους για να τον δεχτεί στα ιδιαίτερά της. Την ήθελε τόσο πολύ. Ακόμα δεν κατάλαβε πως είχε καταφέρει να συγκρατηθεί και τελικά της είπε όχι, όταν αυτή δεν ήθελε ν΄ακούσει για παζάρια. Πιστεψε πως θα΄βρισκε μιαν άλλη ευκαιρία...
Και τώρα νάτην, μπροστά σε όλους, χωρίς να ζητήσει το παραμικρό ποσόν, λούζει το δάσκαλό του με μύρο πανάκριβο.Ποιος ξέρει πως θα συνεχίσει. Κι αυτός, όχι μόνο δεν αντιστέκεται όπως προχθές εκείνος, αλλά δέχεται την περιποίηση της με ικανοποίηση που φάνηκε ξεκάθαρα. Δεν άντεξε να μείνει άλλο αναμεσά τους. Έτρεξε αμέσως στους αρχιερείς.
"Πόσα μου δίνετε για να τον παραδώσω ?"
Από τη ζήλεια του...