Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

HALLOWEEN

Το αερόστατο μετέχει στον εορτασμό και μεταμφιέζεται ανάλογα.
Φυσικά δεν έχουμε πρόθεση να σας τρομάξουμε ή να σας εξαπατήσουμε.
Δεν είναι ανάγκη ...
7777777

Φαντάσου ότι οδηγείς στην παραλιακή, ήλιος δεν υπαρχει πουθενά, κάτι σαν σούρουπο πριν την ανατολή, ένα φως μουντό και γκρίζο, δεν ξεχωρίζεις τον ορίζοντα, ουρανός και θάλασσα ένα πράγμα μέσα στην ομίχλη...Ο δρόμος άδειος ώρα πολλή, κανένα αμάξι μπροστά σου για να προσπεράσεις, κι απ΄την αντίθετη κατεύθυνση τίποτα δεν πλησιάζει...Προχωράς συνέχεια μπροστά, όλο και γρηγορότερα, σαν να μην υπάρχει τέρμα, ξαφνιάζεσαι πως παίρνεις τις στροφές χωρίς να κατεβάζεις ταχύτητα, χωρίς να νιώθεις ζάλη, σα να κυλάς σε ράγιες, μόνο που γέρνεις λίγο που και που, δεξιά και αριστερά...Κάτι συμβαίνει, δεν ξέρεις ακριβώς, δεν έχεις όσφρηση και γεύση, μοιάζει σαν όνειρο, το κινητό δεν έχει σήμα, βάζεις ν΄ακούσεις μουσική στο ραδιόφωνο, και τ΄όνομά σου στο δελτίο πρώτη είδηση, ατύχημα στην παραλιακή, και τ΄αυτοκίνητό σου τσακισμένο πήρε φωτιά...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑ


Και μιά βραδιά στη Μπούρμα, ή στη Μπατάβια
γυμνή στα δεκαεφτά στιλέτα ανάμεσα,
θα δείτε – ίσως – τη Γκρέτα να επιστρέψει.

Κάθε φορά που άκουγα το ποίημα του Καββαδία μελοποιημένο από το Ζερβουδάκη, φανταζόμουν πως Γκρέτα ήτανε όνομα καραβιού, του καραβιού που γύρισε επιτέλους : " ένα καράβι να σας πάρει, Καίσαρ, να μας πάρει..."

Στην πραγματικότητα ο ποιητής θυμάται μια ταινία της Γκρέτα Γκάρμπο, του βωβού κινηματογράφου. Γυρισμένη στην εξωτική Ιάβα, εξ ου και η Μπατάβια, σημερινή Τζακάρτα. Η Γκρέτα, μοιραία γυναίκα, ταλαντεύεται ανάμεσα στον σύζυγο που την παραμελεί και τον ντόπιο πρίγκηπα που θέλει να την κατακτήσει. Η ταινία λέγεται "Wild orchids" και περιλαμβάνει ένα διάσημο χορό της Γκρέτα για τον άντρα της.
Για τις Ινδές χορεύτριες τα΄χουμε ξαναπεί. (εδώ)
Να μην το ξεχάσω, ο Καββαδίας ονόμασε Γκρέτα τον ασύρματο που δούλευε στα καράβια. Προς τιμήν της ντίβας. Που στην ανάμνησή της συνήθιζε να ταξιδεύει...

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ



Από μικρός είχα πρόβλημα.
Δεν μπορώ να καθαρίσω μήλα και πατάτες. Προσπαθώ, παίρνω το μαχαίρι, μπουρδουκλώνω τα δάχτυλα και μπλοκάρω τελείως.
Μια εξήγηση που δίνω, είναι ότι δεν είμαι ξεκάθαρα δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Ενώ γράφω με το δεξί, πολλές άλλες ενέργειες τις κάνω με το αριστερό χέρι. Σε ορισμένα πρακτικά πράγματα, όπως το καθάρισμα φρούτων, μπερδεύομαι, χάνω τον έλεγχο, τα παρατάω και μου τα καθαρίζουν άλλοι.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά ?
Επειδή διαπίστωσα, ότι σε πολλές αναρτήσεις στο ιστολόγιο αισθάνομαι ανάλογο μπλοκάρισμα στο γράψιμο και τα παρατάω στη μέση. Ή, ακόμα χειρότερα, ένα κείμενο μου μοιάζει σαν στραβοκαθαρισμένο μήλο που δεν θα έτρωγε κανείς.
Συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι εκπαίδευση.
Αγόρασα λοιπόν το βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη "Πώς να γράψεις" [Άρθρο, βιβλίο, σενάριο ] και το μελετάω με προσοχή.

Ελπίζω τα αποτελέσματα να φανούν σύντομα.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

PANDORA




Έπεσα πάνω στην Πανδώρα απότομα. Φορώντας το ρολόι του Κόρτο Μαλτέζε.

Όχι όμως σ΄αυτήν που είχα μέχρι τώρα στο κεφάλι μου. Την Pandora Grooveshore δηλαδή, από την "Μπαλάντα της αλμυρής θάλασσας " του Hugo Pratt. To κορίτσι με τα πράσινα μάτια, που ζει μια περιπέτεια, αιχμάλωτη τυχοδιωκτών, στρατιωτικών και κανιβάλλων. Ερωτεύτηκε τόσο πολύ τον Κόρτο Μαλτέζε, που δεν δίστασε να τον πυροβολήσει. Και στο τέλος τον εγκατέλειψε, κλείνοντας τη ρομαντική τους σχέση. Παντρεύτηκε τον "συνηθισμένο δολλαροκτόνο βαθύπλουτο ηλίθιο της ανώτατης πουριτανικής κοινωνίας της νέας Αγγλίας ".
Ο Κόρτο δεν την ξέχασε ποτέ.




Εδώ όμως πρόκειται για άλλη Πανδώρα.
Αυτή που βλέπετε δεξιά σας.
Action figure, κουκλάκι δηλαδή, από το Death Jr. Δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό το πράγμα. Η Μαρκέλλα και η Κωνσταντίνα μου είπανε ότι πρόκειται για χαρακτήρα videogame, ενώ η Κατερίνα επιμένει ότι πρώτα κυκλοφόρησαν κάποια τεύχη comics του Death Jr. και μετά έγινε παιχνίδι. Τέλος πάντων.
Εμένα μ΄αρέσουν πολύ τα μάτια της, και τα μαλλιά της με τις πορφυρές ρίγες. Super gothic εμφάνιση. Και το κουτί που κουβαλάει, κρύβει πολλά μυστικά...



Κάθε εποχή και η Πανδώρα της...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

CORTO MALTESE SWATCH


LOLITA' S ΜΙΜΗΣΗ
kkkkkkkkk
Πρόκειται για καταπληκτικό συλλεκτικό ρολόι με σχέδιο του Κόρτο Μαλτέζε αυθεντικό ασπρόμαυρο. Η συσκευασία του σε μαύρη θήκη με χάρτη της Πολυνησίας από τη "Μπαλάντα της Αλμυρής Θάλασσας" και πραγματική πυξίδα .
Απίθανο !!!!!


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ (1987)

Οι φίλοι ταξιδεύουν ζαλισμένοι
στους κύκλους ενός ποτηριού
στην κάφτρα του τσιγάρου
Κρυμμένοι πίσω από μαύρα γυαλιά
διδάσκουν κοινωνικές επιστήμες
κάνουν πολιτική
ξοδεύουνε τη δύναμη τους όπου τύχει
Κάποτε απογειώνονται
- τα μάγουλα στην άσφαλτο δίπλα στις ρόδες
όνειρα διάσπαρτα και τσακισμένα φιλιά
ανακοπή καρδιάς μες στη μπανιέρα...

Οι φίλοι μου
σπάσανε το τσόφλι και πνίγηκαν στ΄ασπράδι...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ...


Ένας φίλος μου καθε βράδυ, φοράει στολή των Waffen SS και το κράνος. Περπατάει γύρω γύρω με το βάδισμα της χήνας και χαιρετάει στρατιωτικά.

Ένας άλλος κάθε βράδυ, φοράει μπερέ και αμπέχωνο. Καπνίζει πούρα κι ανεμίζει τη γροθιά του σφιγμένη στον αέρα. Βάφτισε την κόρη του Ερνεστίνα.

Κάποιος φίλος μου κάθε βράδυ, φοράει γυναικεία ρούχα και περούκα. Βγαίνει στο πεζοδρόμιο, κάνοντας blowjob, swallow και analfuck για χρήματα.
rrrrr
Κάποιος άλλος κάθε βράδυ φοράει κουκούλα μαύρη. Σπάει βιτρίνες και βάζει φωτιές.

Δεν τους αναγνωρίζω πια τους φίλους μου...

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

PARENTAL CONTROL

Συμβαίνουν και στις καλλίτερες οικογένειες. Υπάρχει κανένας γονιός που εξαιρείται από τον κανόνα ? Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, που φανέρωσε έντονη αμηχανία στην αρχή, έχει αποδείξει πως μπορεί να κατανοεί τις παραβατικές συμπεριφορές. Ακόμη και των δικών του ανθρώπων.
" Τα παιδιά είναι παιδιά", έλεγε η Φιλουμένα Μαρτουράνο, και όταν η φράση ακούγεται από τη φωνή της Έλλης Λαμπέτη, αποκτά αδιαμφισβήτητη βεβαιότητα.
Τα παιδιά κάνουν πολλά.Αναίδεια και αποκοτιά τους αποδίδει ο Compte de Lautreamont. Στο ερασιτεχνικό βίντεο, spy on mom and dad, κάποιος greek49, προφανώς έλληνας, στήνει κρυφή κάμερα και βιντεοσκοπεί τους γονείς του ενώ κάνουν έρωτα. Και το ανεβάζει στο διαδίκτυο. Not hot but natural, σχολιάζει κάποιος, sick, very sick ένας άλλος.
Έχασα τον πατέρα μου πολύ μικρός και δεν είχα την ευκαιρία να κατασκοπεύσω τους γονείς μου σε ιδιαίτερες στιγμές, όπως πολλά παιδιά ακούσια ή εκούσια έχουν κάνει. Μου είναι αδιανόητο πως για οποιοδήποτε λόγο θα μπορούσα να τους εκθέσω στον κυβερνοχώρο. Προσπαθώ να φανταστώ πως θα αισθανόμουν αν το παιδί μου το έκανε σε μένα. Φοβάμαι ότι δεν θα με πείραζε και θα το συγχωρούσα.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ


Διάβασα τη συνεντευξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου στο LIFO.

...γιατί η ομοφυλοφιλία είναι αυτή που δημιουργεί τελικά την αίσθηση του ερωτικού... Ένας μη ομοφυλόφιλος ποιητής δεν μπορεί να είναι ερωτικός... Αντίθετα εγώ ως ομοφυλόφιλος μπορώ να εκφράσω καλύτερα και μη ομοφυλόφιλους έρωτες.... Το καταλαβαίνουν πλέον και κάποιοι αδιάφοροι ότι με ομοφυλόφιλα αισθήματα μπορώ και εκφράζω και νορμάλ έρωτες. Ένας ανορθόδοξος έρωτας μπορεί και έχει τις δυνατότητες να εκφράζει πληρέστερα έναν ορθόδοξο έρωτα...

υυυυυυυυυυυ
Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι παραπάνω φράσεις, Ίσως γιατί αναγνώρισα τον εαυτό μου στους αδιάφορους που συγκινούνται με τα ομοφυλόφιλα αισθήματα, τον εαυτό μου που πολλές φορές ζηλεύει, όταν αναγκάζομαι να παραδεχτώ ότι και ο δικός μου έρωτας έκφράζεται καλύτερα από έναν ομοφυλόφιλο ποιητή...